joi, 7 octombrie 2010

Relatia cu Dumnezeu


Cu totii avem relatii. Relatii intre parinti si copii, relatii intre sot si sotie, relatii intre frati, relatii intre prieteni, relatii intre doi tineri, indragostiti unul de celalant. Cu totii am vrea ca relatiile acestea sa fie foarte bune. Prin ele capatam bucurie, implinire, dragoste, protectie s.a.

Intr-o relatie adevarata este intotdeauna dragoste, sacrificiu, acolo nu este nimic de ascuns, Intr-o relatie adevarata increderea este totala intre cele doua parti (sot - sotie, amic - amic,…)

Relatia consta chiar in lucrul de a cunoaste persoana, nu putem avea o relatie fara a cunoaste persoana respectiva. In al doilea rand intr-o relatie cele doua parti petrec mult timp impreuna, comunica, isi impartasesc opinile, bucuriile, necazurile, problemele, calatoresc impreuna, fac activitati impreuna, cunosc foarte multe unul despre celalant.

Increderea este foarte importanta intr-o relatie. Foarte importanta intr-o relatie este dragostea. Daca exista dragoste automat exista si incredere. Este foarte important sa simti cu persoana respectiva. Necazul ei sa fie si necazul tau, bucuria ei sa fie si bucuria ta si invers.

Dupa toate acestea intr-o relatie adevarata exista sacrificiu. Ai face orice ca persoana respectiva sa se simta bine langa tine, sa fie implinita, sa simta dragostea ta si sa te pretuiasca. Ai face orice pentru a nu o pierde. Uni ajung pana acolo ca si-ar da si viata pentru persoana respectiva din viata lor.

As vrea insa sa ne indreptam mintea, gandul, inima spre o relatie cu totul deosebita. Relatia dintre noi si Dumnezeu. Care este relatia ta cu Dumnezeu? Ai auzit vreodata de Dumnezeu? Il cunosti? Ai o astfel de relatie?

Relatia aceasta este deosebita pentru ca Dumnezeu este deosebit. Dumnezeu a facut cel mai mare sacrificiu care s-ar fi putut face, la timis pe Fiul Sau Isus sa moara pentru mine, sa moara pentru tine ca sa avem viata. Nici o dragoste nu poate fi mai mare ca aceasta. In El este toata increderea, El nu este ca un om care sa se schimbe, nu are o dragoste limitata, si daca ne pretuieste cineva mult, nimeni nu ne pretuieste mai mult ca El. In fiecare zi ne poarta de grija, nimeni nu este ca Dumnezeu. Ai o relatie cu un asa Dumnezeu bun si minunat? Daca nu ai o astfel de relatie te invit sa cauti o astfel de relatie.

Relatia aceasta cu Dumnezeu consta in rugaciune si El asteapta sa vi sa-I spui necazul tau, sa-I spui ingrijorarea ta, problemele tale, boala ta, si El nu va zabovi sa-ti vina in ajutor. Un om poate sa te imbarbateze sa fie alaturi de tine dar nu poate sa-ti si resolve problema sau sa te vindece dar insa Dumnezeu poate totul. El chiar asteapta sa-ti vina in ajutor, doar cheama-L in rugaciune.

Multumeste-I pentru tot ce Ti-a daruit, caci asteapta multumirea ta. Vorbeste cu El cum vorbesti cu un prieten sau cu un tata caci prieten si Tata i-ti si este.

Lasa-L sa-ti vorbeasca si El caci intr-o relatie comunicarea nu poate fi decat intre doua sau mai multe personae. Biblia este Cuvantul Lui Dumnezeu si prin ea El ne ajuta sa-L cunoastem si sa avem o relatie adevarata cu El si aceasta vine prin implinirea cuvantului Lui.

Petrece-ti timpul cu Dumnezeu si viata ta se va schimba.

Relatia cu Dumnezeu spuneam ca este una speciala pentru ca ea atarna de vesnicii. Daca aici pe pamant traim uni 35 ani, alti 50, alti 75, uni mai mult sau alti mai putin, insa toti avem o viata limitata, dincolo de viata aceasta este insa o viata vesnica care nu poate fi decat cu Dumnezeu sau fara Dumnezeu, adica cu diavolul. O viata de bucurie sau o viata de chin, rai sau iad. Ma intreb oare cum pot sa creada oameni ca toti merg in acelasi loc, in rai. Cum poate un om sa-si petreaca o vesnicie cu Dumnezeu cand pe pamantul acesta nu a petrecut macar o zi. Cum poate sta un om impreuna cu un om pe care nu a vrut sa-l cunoasca, nu a vrut sa-I fie prieten? Cum ai putea tu sa stai o viata cu o persoana pe care nu o iubesti, sa fi totdeauna in prezenta ei, apai o vesnicie. Atunci cum ar putea Dumnezeu sa stea cu tine o vesnicie daca tu nu-L iubesti si cum ai putea sta tu cu El.

Fara o relatie cu Dumnezeu viata inseamna moarte, dar alaturi de Dumnezeu inseamna viata,. Nu stiu ce te impiedica sa ai o relatie cu Dumnezeu pentru ca o viata cu Dumnezeu inseamna binecuvantare dar fara El inseamna blestem. Isus insusi ne spune: “Şi ce ar folosi unui om să câştige toată lumea, dacă şi-ar pierde sufletul? Sau, ce ar da un om în schimb pentru sufletul său?” Matei 16:26. Este alegerea ta, dar alegerea ta conteaza.

Daca ai o relatie cu Dumnezeu, cauta sa fie o relatie in adevar, care sa implice dragoste, incredere, sacrificiu. Cauta in fiecare zi sa ai partasie cu El.

Dumnezeu sa ne binecuvanteze pe toti, Amin!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu