joi, 7 octombrie 2010

Mandria

Drept răspuns, Isus i-a zis: "Adevărat, adevărat îţi spun că, dacă un om nu se naşte din nou, nu poate vedea Împărăţia lui Dumnezeu." Ioan 3:3


Lista lui Franklin



Benjamin Franklin îşi făcuse o listă cu 13 virtuţi pe care dorea să le împlinească într-un trimestru. Cu câte o virtute pe săptămână, se străduia să progreseze. La capătul experienţei îndelungate, descoperii că tot progresul lui era de suprafaţă. „Nu exista nici o patimă naturală atât de greu de supus ca mândria”, scria el in concluzie. „Ascunde-o, luptă-te cu ea, frânge-o, mortific-o... si totuşi, mândria va fi tot vie şi va continua necurmat să-şi scoată capul şi să se arate... şi când vei crede că ai biruit-o complet, vei fi cu siguranţă mândru de umilinţa ta...”

Nimic nu este mai potrivnic adevărului de temelie al Evangheliei, decât gândul unei îmbunătăţiri treptate a păcătosului. El poate încerca să se îmbunătăţească, să ia hotărâri să se facă mai bun în viitor, să-şi schimbe modul de viaţă; dar prin toate acestea, el nu va fi scos din vechea stare de păcat.

Omului îi trebuie o fire nouă . Dar cum să o dobândească? Crezând mărturia lui Dumnezeu despre Fiul Său: „Dar tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu; născuţi nu din sânge, nici din voia firii lor, nici din voia vreunui om, ci din Dumnezeu.” Ioan 1.12-13.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu