joi, 7 octombrie 2010

Dragostea lui Dumnezeu

http://amedeia.files.wordpress.com/2007/05/paste_3.jpg
"Dragostea nu va pieri niciodată.(1 Corinteni - 13:8a)
Cand ne gandim la cuvantul "dragoste" ne gandim la un sentiment de afectiune pentru cineva sau ceva, sentiment de afectiune fata de o persoana de sex opus, dar cand ne-am mai gandit noi la dragostea lui Dumnezeu si cand ne-am mai gandit noi la dragostea pe care o mai avem pentru Dumnezeu. Oare mai exista aceasta dragoste pentru El?

"Dragostea nu va pieri niciodata". La început era Cuvântul, şi Cuvântul era cu Dumnezeu, şi Cuvântul era Dumnezeu. El era la început cu Dumnezeu. Toate lucrurile au fost făcute prin El; şi nimic din ce a fost făcut, n-a fost făcut fără El (Ioan - 1:1-3). Dragostea a fost din totdeauna pentru ca insusi Dumnezeu este dragostea. Cuvantul lui Dumnezeu a fost plin de dragoste si dragostea Lui este pentru fiecare din noi. Te-ai gandit de ce a creat dumnezeu omul? La creat pentru a-si putea arata si oferii dragostea. Ne-a facut cea mai minunata fiinta si a dorit sa-si gaseasca toata placerea in noi, oamenii. Cand Dumnezeu a creat universul si tot ce cuprinde el a oferit omului totul si totul era pentru el. El nu nea creat cu defecte, cu neputinte si trupul nostru nu era supus bolii pentru ca omul a fost creat pentru a fi vesnic in prezenta lui Dumnezeu. Omul a fost creat fara pacat si viata lui era vesnica. El nu ne-a creat pentru ca sa suferim ci pentru a ne bucura de dragostea Lui.

Omul insa a pacatuit si pacatul la facut muritor insa sufletul lui traieste vesnic. Carnea moare dar sufletul nu. Pacatul la despartit pe om de Dumnezeu. Pacatul la facut pe om sa-si ia rasplata dupa faptele lui. Dupa ce omul a pacatuit, Dumnezeu a continuat sa isi arate dragostea fata de om insa omul a incept sa se departeze de Dumnezeu si sa refuze dragostea Sa. Cei care au continuat sa-L caute si au trait aratandu-si dragostea pentru Dumnezeu au ajuns din nou la viata eterna cu Dumnezeu. Lucrul acesta il vedem in Geneza - 5:24 Enoh a umblat cu Dumnezeu; apoi nu s-a mai văzut, pentru că l-a luat Dumnezeu.

Uni oameni au inteles dragostea lui Dumnezeu. Il vedem pe David atunci cand a pacatuit ca spune: David a răspuns lui Gad: "Sunt într-o mare strâmtoare! Oh! mai bine să cădem în mâinile Domnului, căci îndurările Lui sunt nemărginite; dar să nu cad în mâinile oamenilor!" (2 Samuel 24:14). La Dumnezeu putea sa gaseasca indurare. In Isaia 54:10 cuvantul lui Dumnezeu spune: Pot să se mute munţii, pot să se clatine dealurile, dar dragostea Mea nu se va muta de la tine, şi legământul Meu de pace nu se va clătina, zice Domnul, care are milă de tine."

A venit ziua cand Dumnezeu ne-a oferit dragostea Sa fara plata: Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică (Ioan 3:16). Ce dragoste de Dumnezeu, sa moara un Rege in locul meu, in locul tau. Te-ai gandit vreodata la o asemenea dragoste? Dar Dumnezeu Îşi arată dragostea faţă de noi prin faptul că, pe când eram noi încă păcătoşi, Hristos a murit pentru noi.(Romani 5:8).

Gandeste-te bine la dragostea lui Dumnezeu ... este gratis, este calea spre vesnicia impreuna cu Dumnezeu. Dumnezeu a facut totul pentru tine pentru ca te iubeste. El asteapta sa accepti dragostei Sa. Totul depinde acum de tine. Ofera-i si tu dragostea ta, caci daca traiesti este darul lui pentru tine, daca iubesti este pentru ca El a pus acest sentiment in inima ta, daca esti fericit esti pentru ca El te iubeste, daca ai ceea ce ai este pentru ca El se ingrijeste de tine.... Accepta-L in inima ta caci este singura cale spre rai, spre o vesnicie in dragostea Lui Dumnezeu unde nu va mai fi durere, necaz, intristare, boala ci doar bucurie. ISUS TE IUBESTE
Romani 5:5 Însă nădejdea aceasta nu înşeală, pentru că dragostea lui Dumnezeu a fost turnată în inimile noastre prin Duhul Sfânt, care ne-a fost dat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu